13 Mayıs 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 2 orta boy kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • Sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

Hayatımda yediğim en lezzetli yemek diyebilirim gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir ana yemek. 😍
  1. Öncelikle biberleri doğrayalım ve sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
  2. Daha sonra kıymayı da ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra salçasını ve baharatları ekleyelim ve yarım çay bardağı su koyup biraz pişirelim.
  3. Hafif sulu kalacak.
  4. Daha sonra patateslerimizi soyalım ve kibritçi çöpü kadar incelikte doğrayıp kızartalım .Patatesler çıtır olmalı.
  5. Tabağa ilk olarak patates, üzerine sarımsaklı yoğurt ,onun üstüne de kıymalı harçtan alarak servis yapalım. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder