15 Mayıs 2020 Cuma

Ev Usulü Karadeniz Pidesi Tarifi

Ev Usulü Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi;
  • Ben lor peynirli bir börek içi hazırladım sizler dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.

Ev Usulü Karadeniz Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için yukarıda bildirdiğim tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  2. Hamur yaklaşık olarak 3 4 saat dinlendikten sonra eşit parçalara ayırarak beze haline getiriyoruz.
  3. Oval şekilde bir merdane veya oklava yardımıyla açıp kenar kısımlardan 1 cm kadar içe katlıyoruz.
  4. İç malzemesini ekleyerek fırın tepsisinde yaklaşık 15 dakika kadar daha dinlendirdikten sonra 180 derece fırınımıza atıyoruz.
  5. Fırını önceden açıp ısıtmakta fayda var. Yaklaşık 25 dakika gibi bir zamanda pişmiş oluyor.
  6. Fırından çıkan pidelerimizin üzerine tereyağı sürüp afiyetle yiyoruz.
  7. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder