Ev Usulü Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
İç malzemesi;
- Ben lor peynirli bir börek içi hazırladım sizler dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
Ev Usulü Karadeniz Pidesi Tarifi Yapılışı
- Hamur için yukarıda bildirdiğim tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Hamur yaklaşık olarak 3 4 saat dinlendikten sonra eşit parçalara ayırarak beze haline getiriyoruz.
- Oval şekilde bir merdane veya oklava yardımıyla açıp kenar kısımlardan 1 cm kadar içe katlıyoruz.
- İç malzemesini ekleyerek fırın tepsisinde yaklaşık 15 dakika kadar daha dinlendirdikten sonra 180 derece fırınımıza atıyoruz.
- Fırını önceden açıp ısıtmakta fayda var. Yaklaşık 25 dakika gibi bir zamanda pişmiş oluyor.
- Fırından çıkan pidelerimizin üzerine tereyağı sürüp afiyetle yiyoruz.
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder