4 Mayıs 2020 Pazartesi

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk
  • 400 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için yeterince kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağımızı alalım. Yağ kızdığında kuşbaşı tavukları ekleyip yüksek ateşte yaklaşık beş dakika kadar soteleyelim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  3. Ocağın altını biraz kısıp üzerine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip az daha soteleyin.
  4. Daha sonra küp şeklinde doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Sebzeleri fazla öldürmeden yaklaşık 4 dakika kavurup yemeklik doğradığımız domatesi baharatları ekleyelim.
  6. Bir iki tur karıştırdıktan sonra sotemizi güveçlere paylaştıralım.
  7. Üzerine kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Sıcak sıcak servis yapalım. Yanına bulgur veya pirinç pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder