Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk
- 400 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için yeterince kaşar peyniri
Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Tavaya yağımızı alalım. Yağ kızdığında kuşbaşı tavukları ekleyip yüksek ateşte yaklaşık beş dakika kadar soteleyelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Ocağın altını biraz kısıp üzerine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip az daha soteleyin.
- Daha sonra küp şeklinde doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sebzeleri fazla öldürmeden yaklaşık 4 dakika kavurup yemeklik doğradığımız domatesi baharatları ekleyelim.
- Bir iki tur karıştırdıktan sonra sotemizi güveçlere paylaştıralım.
- Üzerine kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak servis yapalım. Yanına bulgur veya pirinç pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder