Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 iri diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 3 su bardağı tavuk veya etsuyu (yoksa bulyon)
- 3 su bardağı su
- Tuz (damak tadınıza göre)
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 çay bardağı su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Köy Çorbası Tarifi Yapılışı
Herkese selamlar, Bu çorbayı sitedeki Cennet Çelik arkadaşımın tarifinden esinlenerek, yapım aşamasında ufak tefek değişiklikler yaparak hazırladım bu tarifle beni tanıştırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum
- Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan alıp kavuralım.
- Ardından rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates, rendelenmiş sarımsak, ekleyip 4 dakika kavurup köftelik bulguru ekleyelim.
- Tavuk suyu ve normal suyu ilave edip 15 dakika kaynamaya bırakalım ( su ekleyebilirsiniz çorbanız koyu olursa sonradan su ilave etmesi kolay olur ).
- Çorbayı blendırdan geçirelim.
- Terbiyesi için yoğurt, un, yumurta sarısı, 1 çay bardağı su, ile iyice çırpalım.
- Kaynayan çorba suyundan birkaç kepçe alıp terbiyeyi ılıştıralım yavaş yavaş çorbaya dökelim.
- Kısık ateşte pişirelim.
- Tuzunu ilave edelim.
- Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağ üzerine kuru nane, pul biber, yakıp çorbanın üzerine dökelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder