Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase mantı
- 1 kase kesme hamur veya 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 kase nohut
- 6 su bardağı tavuk suyu (ya da 1 bulyon)
- 4 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım limon
- Tuz
- Bir çimdik karabiber
Üzeri için :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, yumurta, limon suyu iyice çırpılır.
- Tavuk suyu ya da normal su ilave edilir.
- Kaynayana kadar karıştırılır. Tuz ilave edilir.
- Kaynayınca mantı, kesme hamur ve haşlanmış nohut çorbaya ilave edilir ve kaynayana kadar tekrar karıştırılır.
- Kaynayınca 7-8 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır.
- Sos için bir tavada tereyağ eritilir. Kuru nane ve kırmızı toz biber yağın içine ilave edilir ve 10 sn kadar sonra sosumuz hazır.
- Sos çorbaya ilave edilir.Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder