14 Mayıs 2020 Perşembe

Mantı Çorbası Tarifi

Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mantı
  •  1 kase kesme hamur veya 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 kase nohut
  • 6 su bardağı tavuk suyu (ya da 1 bulyon)
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Bir çimdik karabiber
Üzeri için :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, yumurta, limon suyu iyice çırpılır.
  2. Tavuk suyu ya da normal su ilave edilir.
  3. Kaynayana kadar karıştırılır. Tuz ilave edilir.
  4. Kaynayınca mantı, kesme hamur ve haşlanmış nohut çorbaya ilave edilir ve kaynayana kadar tekrar karıştırılır.
  5. Kaynayınca 7-8 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır.
  6. Sos için bir tavada tereyağ eritilir. Kuru nane ve kırmızı toz biber yağın içine ilave edilir ve 10 sn kadar sonra sosumuz hazır.
  7. Sos çorbaya ilave edilir.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder