Nohutlu Meyhane Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi
Nohutlu Meyhane Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 su bardağı bulgur (kullandığım yemeklik bulgur)
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya (teremyağ kullandım)
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 damla limon suyu
- Yarım tavuk bulyon
- Varsa elinizde haşlanmış nohut(1 kepçe kadar)
Nohutlu Meyhane Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı
- Kuru soğan yemeklik doğranır sıvı yağ ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından doğradığımız domates ve biberler de eklenerek 3 dk kadar daha kavrulur.
- Hemen arkasından salça da eklenir ve iyice hepsi sotelenir.
- Kavrulan malzemelerin içine 1 su bardağı bulgur ilave edilerek(bulguru yıkamıyorum güzel şişmesi için tozunu elekte silkeleyebilirsiniz) 2 dk karıştıra karıştıra kavrulur.
- Ardından 2 su bardağı su (oda sıcaklığında) ilave edilir.
- Tuz, şeker, limon ve bulyon da eklenerek en kısık ocakta pişmeye bırakılır. (kapağını çok açarsanız lezzeti kaçar 2 seferliğine karıştırmak için açın derim)
- Piştikten sonra buharını hapsetmek için bez veya peçeteyi kapağa yerleştirebilirsiniz.
- Servis için nane, pul biber, karabiberle süsleyebilirsiniz. Mis kokulu pilavımız hazır hadi afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder