7 Mayıs 2020 Perşembe

Nohutlu Meyhane Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi

Nohutlu Meyhane Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 su bardağı bulgur (kullandığım yemeklik bulgur)
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya (teremyağ kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 damla limon suyu
  • Yarım tavuk bulyon
  • Varsa elinizde haşlanmış nohut(1 kepçe kadar)

Nohutlu Meyhane Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğan yemeklik doğranır sıvı yağ ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Ardından doğradığımız domates ve biberler de eklenerek 3 dk kadar daha kavrulur.
  3. Hemen arkasından salça da eklenir ve iyice hepsi sotelenir.
  4. Kavrulan malzemelerin içine 1 su bardağı bulgur ilave edilerek(bulguru yıkamıyorum güzel şişmesi için tozunu elekte silkeleyebilirsiniz) 2 dk karıştıra karıştıra kavrulur.
  5. Ardından 2 su bardağı su (oda sıcaklığında) ilave edilir.
  6. Tuz, şeker, limon ve bulyon da eklenerek en kısık ocakta pişmeye bırakılır. (kapağını çok açarsanız lezzeti kaçar 2 seferliğine karıştırmak için açın derim)
  7. Piştikten sonra buharını hapsetmek için bez veya peçeteyi kapağa yerleştirebilirsiniz.
  8. Servis için nane, pul biber, karabiberle süsleyebilirsiniz. Mis kokulu pilavımız hazır hadi afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder