8 Mayıs 2020 Cuma

Patatesli Katmer Poğaça Tarifi

Patatesli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Aralara sürmek için:

  • Tereyağı

İç harcı:

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz-pul biber-nane

Patatesli Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhaba,

  1. Öncelikle iç harcımız için haşlanan 2 patatesi yemeklik doğranmış soğanlarla kavuruyoruz. Kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
  2. Hamuru için tereyağ hariç diğer tüm malzemeleri güzelce karıştırıp, yoğuruyoruz. Hamuru hiç dinlendirmeden 8 eşit parçaya bölüyoruz. Bu parçaları tabak büyüklüğünde oklava ile açıp aralarına oda ısısında tereyağı sürüyoruz. En üst katına sürmüyoruz. Yaklaşık 60 cm genişliğinde tüm hamuru açıyoruz. 12 eşit parçaya bölüyoruz (bu tamamen size kalmış bir bölüm isterseniz daha az isterseniz daha fazla bölebilirsiniz).
  3. İç harcı hamurun geniş yanına koyup sigara böreği sarar gibi sarıp tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve susam ekleyip 30 dk hamuru mayalanması için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder