Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
- 2 çay bardağı arpa şehriye (Barilla)
- 4 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kapya biber
- 1 adet orta boy çarliston biber
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy soğan
Baharatlar:
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı silme karabiber
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Kapya biber, çarliston biber ve soğanı minik küpler şeklinde kesiyoruz.
- Havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
- Uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp erimesini bekliyoruz.
- Eriyen yağa sebzelerimizi ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz ve 5 dakika boyunca orta büyüklükte ocakta orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
- 5 dakikanın sonunda şehriyeleri ilave edip 3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- Sıcak su ilavesini yapıp son kez karıştırıp tencereyi küçük ocakta orta ateşe alıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 12-13 dakika içinde suyunu çekmiş olacak.
- Pişen pilavımızın altını kapatıp kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Pilavımız hazır.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder