2 Mayıs 2020 Cumartesi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
  • 2 çay bardağı arpa şehriye (Barilla)
  • 4 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet orta boy çarliston biber
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy soğan
Baharatlar:
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biber, çarliston biber ve soğanı minik küpler şeklinde kesiyoruz.
  2. Havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp erimesini bekliyoruz.
  4. Eriyen yağa sebzelerimizi ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz ve 5 dakika boyunca orta büyüklükte ocakta orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
  5. 5 dakikanın sonunda şehriyeleri ilave edip 3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  6. Sıcak su ilavesini yapıp son kez karıştırıp tencereyi küçük ocakta orta ateşe alıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekmeye bırakıyoruz.
  7. Yaklaşık 12-13 dakika içinde suyunu çekmiş olacak.
  8. Pişen pilavımızın altını kapatıp kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
    Pilavımız hazır.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder