Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane patates
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulgurumuzu iyice yıkayıp süzelim.
- Soğanımızı patatesimizi ve biberlerimizi minik minik doğrayalım pilav tenceremize biraz sıvı yağ koyup doğradığımız sebzelerimizi yağda kavuralım.
- Sebzelerimiz kavrulduktan sonra içerisine rendelenmiş domates, salça, toz biber, tuz ve karabiberi ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım.
- Kavrulan sebzelerin üzerine bulgurumuzu ve tereyağımızı ekleyip 5 dakika orta ateşte kavuralım.
- Bu işlem sonunda da 3 bardak sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Ve en kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Suyunu tamamen çektiğinde ocağı kapatalım tenceremize havlu kağıt serip kapağını kapatalım.
- 15 dakika bu şekilde dinlensin.Sonrasında servis edebilirsiniz.
Mükemmel bir lezzet yapanlara yiyenlere afiyet olsun 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder