15 Mayıs 2020 Cuma

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane patates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulgurumuzu iyice yıkayıp süzelim.
  2. Soğanımızı patatesimizi ve biberlerimizi minik minik doğrayalım pilav tenceremize biraz sıvı yağ koyup doğradığımız sebzelerimizi yağda kavuralım.
  3. Sebzelerimiz kavrulduktan sonra içerisine rendelenmiş domates, salça, toz biber, tuz ve karabiberi ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım.
  4. Kavrulan sebzelerin üzerine bulgurumuzu ve tereyağımızı ekleyip 5 dakika orta ateşte kavuralım.
  5. Bu işlem sonunda da 3 bardak sıcak suyumuzu ekleyelim.
  6. Ve en kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  7. Suyunu tamamen çektiğinde ocağı kapatalım tenceremize havlu kağıt serip kapağını kapatalım.
  8. 15 dakika bu şekilde dinlensin.Sonrasında servis edebilirsiniz.
Mükemmel bir lezzet yapanlara yiyenlere afiyet olsun 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder