Soslu Elmalı Pasta Tarifi
Soslu Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet elma kabukları soyulmuş ince ince dilimlenmiş
- 1 avuç ıslatılmış kuş üzümü
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Soslu Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Şahane bir tarif ile karşınızdayım. Kek mi dersiniz pasta mi size kalmış yemeğe doyamayacağınız bence. 😀😀
- Yoğurt, şeker ve sıvı yağı mikserle çırpın ve bu sostan 1 su bardağı ayırın. Kalan sosa yumurtayı da ekleyip iyice çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek spatula ile karışıma yedirin.
- Tereyağ ile yağladığınız kare fırın kabına dokun her yerine gelecek sekilde yayın ve üzerine dilimlediğiniz elmaları boş yer kalmayacak sekilde dizin.
- Islatmış oldugunuz kuş üzümlerini süzün ve elmaların üzerine serpiştirin.
- En son da file badem serpiştirin isteğe bağlı koymayabilirsiniz. 180°c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kekin sıcağı çıkınca ayırdığınız sosu döküp bir fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün ve en son da taçın serpin. 1-2 saat dinlendirin ve servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder