7 Mayıs 2020 Perşembe

Soslu Elmalı Pasta Tarifi

Soslu Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet elma kabukları soyulmuş ince ince dilimlenmiş
  • 1 avuç ıslatılmış kuş üzümü
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Soslu Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Şahane bir tarif ile karşınızdayım. Kek mi dersiniz pasta mi size kalmış yemeğe doyamayacağınız bence. 😀😀
  2. Yoğurt, şeker ve sıvı yağı mikserle çırpın ve bu sostan 1 su bardağı ayırın. Kalan sosa yumurtayı da ekleyip iyice çırpın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek spatula ile karışıma yedirin.
  4. Tereyağ ile yağladığınız kare fırın kabına dokun her yerine gelecek sekilde yayın ve üzerine dilimlediğiniz elmaları boş yer kalmayacak sekilde dizin.
  5. Islatmış oldugunuz kuş üzümlerini süzün ve elmaların üzerine serpiştirin.
  6. En son da file badem serpiştirin isteğe bağlı koymayabilirsiniz. 180°c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan kekin sıcağı çıkınca ayırdığınız sosu döküp bir fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün ve en son da taçın serpin. 1-2 saat dinlendirin ve servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder