Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600g tavuk
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet havuç
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet patates
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-1,5 çay bardağı sıcak su
- Tuz
Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı doğrayıp uygun bir kabın içerisine aldığımız tavuğa karabiber, kırmızı toz biber, zeyinyağını ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Marine ettiğimiz tavukların üzerini streç film ile kapatarak 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Etimiz dinlenirken havucu soyup küp küp doğrayalım, ardından içini temizlediğimiz kırmızı biberi de küçük küçük doğrayalım. Patatesi de soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Dinlenen ve güzel bir şekilde marine olan tavuklarımızı kızdırdığımız tavaya alarak soteleyelim, sık sık karıştırarak sulanmadan pişmelerini sağlayalım.
- Daha sonra üzerine arpacık soğanı ekleyerek karıştıralım.
- Sonrasında doğradığımız havucu ve patatesi de tavuğa ilave edelim ve karıştıralım.
- Son olarak doğradığımız kırmızı biberleri ve bezelyeyi de ekleyerek pişirmeye devam edelim.
- Üzerine doğradığımız sarımsağı ve salçayı da ilave ederek güzelce karıştıralım ve sıcak suyu ekleyelim.
- Tuzunu da ayarlayıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Tezgaha pişirme kağıdını alarak serelim, ortasına bir porsiyon kadar sebzeli tavuğumuzdan yerleştirelim.
- Pişirme kağıdının iki tarafını ortaya doğru katlayalım ve kenarlarını da sıkıca açılmayacak şekilde katlayarak kapatalım.
- Hazırladığımız kağıt kebabı porsiyonlarını tepsiye yan yana dizelim.
- Tepsiye yerleştirirken kağıt kebaplarımızın katladığımız üst düzeyinin çevirerek alta gelmesini sağlayalım. Biz bu ölçülerle dolu dolu 5 porsiyon kağıt kebabı hazırladık.
- Kağıt kebaplarımızı önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20-25 dk pişmeye bırakalım.
- Fırından çıkan kağıt kebaplarımızı sıcağı ile servis edelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder