Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peynir
- 1-1.5 paket kedi dili
Kedi dilini ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket nescafe 3’ü 1 arada
- (eğer nescafe yoksa granül kahve ve şeker karıştırabilirsiniz süte)
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebimizi yapalım. Bunun için sütü tencereye koyup ocağa alalım.
- Süt ocakta ısınırken bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Daha sonra unu ilave edelim ve tekrar çırpmaya devam edelim. Biraz katı bir kıvamı olacak bu aşamada.
- Bu sırada kaynamış yada ısınmış sütten bir kepçe alıp yaptığımız karışıma ekleyelim ve çırpalım.
- Kıvamı sıvı olana kadar ısınmış sütü ekleyip karıştıralım. Sıvılaşan karışımı tencerede kalan sütle birleştirip iyice çırpalım.
- Ve tekrar ocağın üstüne alıp topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Kaynamasını bekleyelim. Kaynadığında içine kremayı boşaltıp sürekli karıştıralım.
- 5 dakika daha kaynamasını bekleyelim. İçine vanilyayı da katıp karıştıralım.
- Muhallebi göz göz olup fokurdadığın da ocağın üstünden alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra labneyi içine ilave edip çırpalım ve muhallebi pürüzsüz bir hale gelsin.
- Kedi dillerini batırmak için sütü ve kahveyi bir kasede karıştıralım.
- Kedi dilinin bir tanesi 3 veya 4 parçaya gelecek şekilde bölüp hazırladığımız kahveli süte batıralım.
- Daha sonra kaselere paylaştıralım. Üzerlerine bir kat muhallebiden dökelim.
- Muhallebinin üstüne bir kat daha kedi dili yerleştirelim. Ve üstüne tekrar muhallebi dökelim.
- İsterseniz içine küçük çilek veya muz dilimleyip atabilirsiniz.
- Aynı şekilde üstüne kakao döküp süsleyebilirsiniz. Süslemesi size kalmış.
Afiyet, şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder