15 Mayıs 2020 Cuma

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peynir
  • 1-1.5 paket kedi dili
Kedi dilini ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket nescafe 3’ü 1 arada
  • (eğer nescafe yoksa granül kahve ve şeker karıştırabilirsiniz süte)

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebimizi yapalım. Bunun için sütü tencereye koyup ocağa alalım.
  2. Süt ocakta ısınırken bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
  3. Daha sonra unu ilave edelim ve tekrar çırpmaya devam edelim. Biraz katı bir kıvamı olacak bu aşamada.
  4. Bu sırada kaynamış yada ısınmış sütten bir kepçe alıp yaptığımız karışıma ekleyelim ve çırpalım.
  5. Kıvamı sıvı olana kadar ısınmış sütü ekleyip karıştıralım. Sıvılaşan karışımı tencerede kalan sütle birleştirip iyice çırpalım.
  6. Ve tekrar ocağın üstüne alıp topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Kaynamasını bekleyelim. Kaynadığında içine kremayı boşaltıp sürekli karıştıralım.
  7. 5 dakika daha kaynamasını bekleyelim. İçine vanilyayı da katıp karıştıralım.
  8. Muhallebi göz göz olup fokurdadığın da ocağın üstünden alıp soğumaya bırakalım.
  9. Soğuduktan sonra labneyi içine ilave edip çırpalım ve muhallebi pürüzsüz bir hale gelsin.
  10. Kedi dillerini batırmak için sütü ve kahveyi bir kasede karıştıralım.
  11. Kedi dilinin bir tanesi 3 veya 4 parçaya gelecek şekilde bölüp hazırladığımız kahveli süte batıralım.
  12. Daha sonra kaselere paylaştıralım. Üzerlerine bir kat muhallebiden dökelim.
  13. Muhallebinin üstüne bir kat daha kedi dili yerleştirelim. Ve üstüne tekrar muhallebi dökelim.
  14. İsterseniz içine küçük çilek veya muz dilimleyip atabilirsiniz.
  15. Aynı şekilde üstüne kakao döküp süsleyebilirsiniz. Süslemesi size kalmış.
Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder