Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı un(buğday unuda kullanılabilir)
- 1 su bardağı blender dan geçirilmiş yulaf ezmesi
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı bal
İç malzemesi için;
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı bal
Çilekli Galette Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yulafı blenderdan geçiriyoruz.
- Sonra ayrı bir kapta un ,yumurta ,yağ, tuz ,bal ve yulafı iyice hamur haline gelene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra hamuru elde edince dolaba kaldırıp 30 dakika kadar bekletiyoruz.
- İç malzemesi içinde çilekleri doğrayıp balı üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
- Hamuru çıkarıp yağlı kağıt üzerinde yemek tabağı boyutundan 2 parmak fazla olarak şekilde açıyoruz çok ince olmayacak.
- Kenarları acık bırakıp orta kısma çilekleri diziyoruz hamurun kenarlarını kıvırıyoruz.
- Çileklerden kalan suyu katladığımız hamurun kenarlarına sürüyoruz.
- 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz her fırın farklı olduğu için süre değişebilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌺😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder