16 Haziran 2020 Salı

Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un(buğday unuda kullanılabilir)
  • 1 su bardağı blender dan geçirilmiş yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı bal
İç malzemesi için;
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı bal

Çilekli Galette Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yulafı blenderdan geçiriyoruz.
  2. Sonra ayrı bir kapta un ,yumurta ,yağ, tuz ,bal ve yulafı iyice hamur haline gelene kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra hamuru elde edince dolaba kaldırıp 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  4. İç malzemesi içinde çilekleri doğrayıp balı üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Hamuru çıkarıp yağlı kağıt üzerinde yemek tabağı boyutundan 2 parmak fazla olarak şekilde açıyoruz çok ince olmayacak.
  6. Kenarları acık bırakıp orta kısma çilekleri diziyoruz hamurun kenarlarını kıvırıyoruz.
  7. Çileklerden kalan suyu katladığımız hamurun kenarlarına sürüyoruz.
  8. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz her fırın farklı olduğu için süre değişebilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌺😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder