Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg un
- Yarım kg irmik
- 750 gram tereyağı
- 2 kg şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 paket kabartma tozu
- 3 paket vanilya
- 100 gram çoğaltılmış ekşi maya
- Tarçın
- 1 kase yoğurt
Üzeri İçin;
- Susam
Çörek Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritip, yoğuracağımız kaba alalım (500 gramı kaba koyacağız, 250 gram tereyağ tarçınla karıştırılıp sonradan eklenecek).
- Sütü ısıtıp, içine irmik ve şekeri koyup karıştıralım.
- Yoğuracağımız kaba tereyağının üzerine dökelim ve geriye kalan bütün malzemeleri de ekleyip, mayayı da ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim ve güzelce yoğuralım, yumuşak bir hamur olmalı.
- Unu iyice yedikten sonra, 250 gram erimiş tereyağını ve tarçını karıştırıp hamura dökelim.
- Mayalandıktan sonra, ortalama 3,5-4 saat sonra şekil vererek tepsiye koyalım.
- Üzerine koyacağımız susamı süzekte yıkayıp, hamur mayalanana kadar gidip gelip karıştıralım. Bu işlem, çöreğin üzerinden susamların dökülmemesini sağlıyor😉.
- 180 derece ısınmış fırında, her tepsiyi ayrı pişirelim.
Not: Ben bu ölçüyle 6 tepsi çörek elde ettim, isterseniz azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder