5 Haziran 2020 Cuma

Çörek Tarifi

Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg un
  • Yarım kg irmik
  • 750 gram tereyağı
  • 2 kg şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 100 gram çoğaltılmış ekşi maya
  • Tarçın
  • 1 kase yoğurt
Üzeri İçin;
  • Susam

Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritip, yoğuracağımız kaba alalım (500 gramı kaba koyacağız, 250 gram tereyağ tarçınla karıştırılıp sonradan eklenecek).
  2. Sütü ısıtıp, içine irmik ve şekeri koyup karıştıralım.
  3. Yoğuracağımız kaba tereyağının üzerine dökelim ve geriye kalan bütün malzemeleri de ekleyip, mayayı da ekleyelim.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve güzelce yoğuralım, yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Unu iyice yedikten sonra, 250 gram erimiş tereyağını ve tarçını karıştırıp hamura dökelim.
  6. Mayalandıktan sonra, ortalama 3,5-4 saat sonra şekil vererek tepsiye koyalım.
  7. Üzerine koyacağımız susamı süzekte yıkayıp, hamur mayalanana kadar gidip gelip karıştıralım. Bu işlem, çöreğin üzerinden susamların dökülmemesini sağlıyor😉.
  8. 180 derece ısınmış fırında, her tepsiyi ayrı pişirelim.
Not: Ben bu ölçüyle 6 tepsi çörek elde ettim, isterseniz azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder