Ekşi Erik Şurubu Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ekşi erik
- 1 su bardağı şeker
- 3-4 adet karanfil
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1.5 litre su
- 1 şeker kaşığı limon tuzu
Ekşi Erik Şurubu Tarifi Yapılışı
Yaz aylarının vazgeçilmezi ” soğuk içecek”tir. Şimdi sizleri serinletecek hem farklı hemde güzel bir erik şerbeti yapalım ☺️ hadi başlayalım.
- Eriklerimizi güzelce yıkayıp tencerenin içine alalım.
- Üzerine şeker, elma sirkesi, su ve limon tuzunu koyup kaynatalım.
- 10 dk kaynadıktan sonra karanfili atıp altını kısalım. Bu işlemi eriklerin tam olarak ezilecek hale gelmesi için yapıyoruz.
- Tencerenin altını kapatıp suyunu ayrı bir kabın içine alıyoruz farklı bir kaba da üzerine süzek koyup haşlanan eriklerimizi koyuyoruz ve ezerek posasini çıkartıyoruz.
- Çıkan posayı erik suyunun içine koyup karıştıralım üzerine yeteri miktar da su ( ister cıvık yapın ister koyu size kalmış bir sunum olacaktır) ilave edelim. Yada buz ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder