17 Haziran 2020 Çarşamba

Ekşi Erik Şurubu Tarifi

Ekşi Erik Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ekşi erik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1.5 litre su
  • 1 şeker kaşığı limon tuzu

Ekşi Erik Şurubu Tarifi Yapılışı

Yaz aylarının vazgeçilmezi ” soğuk içecek”tir. Şimdi sizleri serinletecek hem farklı hemde güzel bir erik şerbeti yapalım ☺️ hadi başlayalım.
  1. Eriklerimizi güzelce yıkayıp tencerenin içine alalım.
  2. Üzerine şeker, elma sirkesi, su ve limon tuzunu koyup kaynatalım.
  3. 10 dk kaynadıktan sonra karanfili atıp altını kısalım. Bu işlemi eriklerin tam olarak ezilecek hale gelmesi için yapıyoruz.
  4. Tencerenin altını kapatıp suyunu ayrı bir kabın içine alıyoruz farklı bir kaba da üzerine süzek koyup haşlanan eriklerimizi koyuyoruz ve ezerek posasini çıkartıyoruz.
  5. Çıkan posayı erik suyunun içine koyup karıştıralım üzerine yeteri miktar da su ( ister cıvık yapın ister koyu size kalmış bir sunum olacaktır) ilave edelim. Yada buz ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder