5 Haziran 2020 Cuma

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 kabak
  • 2 küçük boy havuç
  • 5 su bardağı kaynar su
  • Tuz
Eti kavurmak için ;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Terbiyesi için ;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
Yoğurdu çözdürmek için ;
  • 1 buçuk su bardağı su
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu küçük doğrayıp sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Yağı ilave edip birkaç dakika kavuruyoruz.
  3. Küçük doğranmış havuç ve kabakları ekleyip bir iki tur kavurarak kaynar su ilave ediyoruz.
  4. Terbiyesi için un, su ve yoğurdu bir kapta çözdürerek kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  5. Altını kapatarak şehriyeyle birlikte çorbaya ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  6. Çorbanın altını kapatıp servis tabağına alarak kızdırdığımız yağ ve naneyi üzerine gezdiriyoruz.
  7. Servise hazır. 🥒🥕🍗.
  8. Besleyici ve çok lezzetli bir çorba tavsiye ederim. 🍲.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder