Nefis Muradiye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 kabak
- 2 küçük boy havuç
- 5 su bardağı kaynar su
- Tuz
Eti kavurmak için ;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Terbiyesi için ;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
Yoğurdu çözdürmek için ;
- 1 buçuk su bardağı su
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Nefis Muradiye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuğu küçük doğrayıp sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Yağı ilave edip birkaç dakika kavuruyoruz.
- Küçük doğranmış havuç ve kabakları ekleyip bir iki tur kavurarak kaynar su ilave ediyoruz.
- Terbiyesi için un, su ve yoğurdu bir kapta çözdürerek kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatarak şehriyeyle birlikte çorbaya ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Çorbanın altını kapatıp servis tabağına alarak kızdırdığımız yağ ve naneyi üzerine gezdiriyoruz.
- Servise hazır. 🥒🥕🍗.
- Besleyici ve çok lezzetli bir çorba tavsiye ederim. 🍲.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder