5 Haziran 2020 Cuma

Fındık Kremalı Tahinli Kurabiye Tarifi

Fındık Kremalı Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı fındıklı krema (ben peripella krokantlı fındıklı krema kullandım)
Üzeri İçin;
  • Beyaz susam
  • Fındıklı krema
  • Fındık

Fındık Kremalı Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tahin, sıvı yağı ve toz şekeri karıştıralım.
  2. Ardından nişasta, fındıklı kremayı, vanilyayı, unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  3. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlak şekil vererek kurabiyeleri beyaz susama bulayalım.
  4. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve önceden ısınmış fanlı fırında, 180 derecede 15 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra, fırın tepsisinden servis tabağına alalım.
  6. En son üzerini fındıklı krema ve fındık ile süsleyerek ikram edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder