Fındık Kremalı Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı fındıklı krema (ben peripella krokantlı fındıklı krema kullandım)
Üzeri İçin;
- Beyaz susam
- Fındıklı krema
- Fındık
Fındık Kremalı Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tahin, sıvı yağı ve toz şekeri karıştıralım.
- Ardından nişasta, fındıklı kremayı, vanilyayı, unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlak şekil vererek kurabiyeleri beyaz susama bulayalım.
- Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve önceden ısınmış fanlı fırında, 180 derecede 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra, fırın tepsisinden servis tabağına alalım.
- En son üzerini fındıklı krema ve fındık ile süsleyerek ikram edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder