14 Haziran 2020 Pazar

Oklava Kullanmadan Çıtır Çıtır Börek Tarifi

Oklava Kullanmadan Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
Yağlı karışım için;
  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 2 orta boy soğan
  • 3 orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Üzerin için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Oklava Kullanmadan Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı


Herkese merhabalar…
Bugün yapımı, el açması böreklere göre çok çok kolay olan, oklava kullanmadan hazırlayabileceğiniz muhteşem bir börek tarifim var. tam kıvamında, lezzetli bir börek elde edebilmek için lütfen tüm aşamalarını izleyin. emin olun harika börekler elde edeceksiniz. işte malzemeler;
Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
  1. Un ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
  2. Daha sonra içerisine suyu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamuru mutlaka en az 10 dakika boyunca yoğurun, iyi yoğurulmuş bir hamur oldukça güzel açılacaktır.
  4. Hamurdan 8 beze elde edin ve bezelerin üzerine bir kapak veya nemli bir bez örterek en az 1-2 saat dinlendirin.
  5. Hamurun arasında sürmek için. 125 gram margarini bir tavada eritin içine sıvı yağı ilave edin.
  6. İç harcı için ince doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve diğer tüm malzemeleri karıştırın, pişirmeden hazırlıyoruz harcını.
  7. Dinlenen hamurlarımızı tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  8. Ve her hamuru üst üste koyarak aralarına 2 yemek kaşığı hazırladığımız yağ karışımından sürüyoruz.
  9. Yağı sürerken hamurun her tarafına gelmesine dikkat edin.
  10. Hazırladığımız hamurların üzerine bir streç film veya poşet geçiriyoruz ve en az 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  11. Hamurlarımız dinlenince tek tek alıyoruz ve bir tezgahın üzerine bırakarak kenarlarından elimizle çekiştire çekiştire açıyoruz.
  12. Açılabildiği kadar açın, bazen yırtıladabilir çok önemli değil.
  13. İçini 2şer yemek kaşığı yine hazırladığımız yağdan gezdiriyoruz.
  14. Ve dört köşesinden içe doğru katlıyoruz.
  15. İçerisine hazırlamış olduğumuz harçtan uzun kısmına gelecek şekilde uzun bir şekilde koyuyoruz.
  16. Rulo şeklinde sarıp 2 parçaya ayırıyoruz.
  17. Bu şekilde 16 tane porsiyonluk börek elde etmiş olacağız. Ama isterseniz bu şekilde uzun uzun da tepsiye koyabilirsiniz. Tercih sizin.
  18. Üzerine 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı sütü karıştırarak sürüyoruz.
  19. İsterseniz çörek otu ve susam ile süsleyebilirsiniz.
  20. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder