5 Haziran 2020 Cuma

Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı silme tuz
  • 3 yumurta
  • Aldığı kadar un

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk sütü ve mayayı karıştırıyoruz maya eriyene kadar bekliyoruz.
  2. Sonra yağı ,şeker ve sütü ekliyoruz ve sadece yumurta akını ekliyoruz bide tekrar karıştırıyoruz azar azar unu ekleyerek kıvamı gelene kadar yoğuruyoruz.
  3. 45 veya bir saat dinlendiriyoruz.
  4. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serip şekilli veya şekilsiz yapıp diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz (yumurtanın sarısıyla akını ayırın sarısı üstüne akını hamurun içine koyun)
  6. En son susam veya çörek otu hangisi hoşunuza gidiyorsa süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede altı ve üstü kızarana kadar bekliyoruz. Afiyet olsun deneyenlere 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder