4 Haziran 2020 Perşembe

Şipşak Patatesli Börek Tarifi

ipşak Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 2 yufka
  • Sıvıyağ
  • Süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Şipşak Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle çok çok basit bir tarif, garanti veriyorum hanımlar :).
  2. Ben patateslerimi akşamdan haşlayıp buzdolabına koydum, siz nasıl isterseniz öyle olsun.
  3. Haşlanmış patateslerimizi soyup elimizle küçük küçük kırıyoruz. Sonra bir çatal yardımıyla ezelim. Orta boy bir tavaya göz kararı (2 yemek kaşığı koydum ben) sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, tuz karabiber pul biber ve patatesleri ekleyip çeviriyoruz.
  4. Ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize öncelikle bir yufkayı seriyoruz üzerine bir kasede süt, 1 yumurta ve sıvı yağ karıştırıp kaşıkla serpiştirip yaydırıyoruz. (bunu yoğurtla da yapabilirsiniz )
  6. Üzerine soğuyan harcımızı ekleyip yaydırıp tekrar yufka seriyoruz.
  7. Son katmanın üstüne de kasedeki sütlü yumurtalı harçtan döküp yaydırıp dilerseniz susam dilerseniz çörek otu serpiştiriyorsunuz.
  8. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun 🤗❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder