ipşak Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy haşlanmış patates
- 2 yufka
- Sıvıyağ
- Süt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yumurta
- Çörek otu
Şipşak Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çok çok basit bir tarif, garanti veriyorum hanımlar :).
- Ben patateslerimi akşamdan haşlayıp buzdolabına koydum, siz nasıl isterseniz öyle olsun.
- Haşlanmış patateslerimizi soyup elimizle küçük küçük kırıyoruz. Sonra bir çatal yardımıyla ezelim. Orta boy bir tavaya göz kararı (2 yemek kaşığı koydum ben) sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, tuz karabiber pul biber ve patatesleri ekleyip çeviriyoruz.
- Ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize öncelikle bir yufkayı seriyoruz üzerine bir kasede süt, 1 yumurta ve sıvı yağ karıştırıp kaşıkla serpiştirip yaydırıyoruz. (bunu yoğurtla da yapabilirsiniz )
- Üzerine soğuyan harcımızı ekleyip yaydırıp tekrar yufka seriyoruz.
- Son katmanın üstüne de kasedeki sütlü yumurtalı harçtan döküp yaydırıp dilerseniz susam dilerseniz çörek otu serpiştiriyorsunuz.
- Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun 🤗❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder