Tam Kıvamlı Ev Ekmeği Tarifi
Tam Kıvamlı Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 3 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı şeker
Tam Kıvamlı Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kâse içerisinde 1 yemek kaşığı kuru mayamızı ılık su ve 1. 5 çay kaşığı şeker ile mayalandırıyoruz. (mayalandırırken demir kaşık yerine serçe parmağınızı kullanın. ) ve kabarmasını bekliyoruz.
- Daha sonra bir kabın içerisine 5. 5 su bardağı unumuzu koyup ortasını elimizle açıyoruz.
- Oluşturduğumuz havuzun içerisine mayalandırdığımız kâseyi döküyoruz.
- Sonrasında sırasıyla 1 bardak ılık suyumuzu, 1 bardak ılık sütümüzü ve 3 çay kaşığı (tam dolu olmasın) tuzumuzu da ilave ettikten sonra elimizle iyice yoğuruyoruz.
- Eğer cıvık gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hafif ele yapışan bir kıvam elde edilmiş olacak.
- Sonrasında 30 dakika boyunca kabın üzerini örterek gelmesini bekliyoruz.
- Pişirme.
- Hamurumuz geldikten sonra pişireceğimiz kabın altını yağlıyoruz iyice.
- Sonrasında hamurumuzu tekrar güzelce yoğurduktan sonra kabın içerisine yerleştirip güzelce yayıyoruz.
- Üstüne biraz zeytinyağı sürüyoruz güzel kızarması için.
- Üstüne bıçak ile kesik atıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Pişirirken fırının altına tas yada borcam içerisinde su bırakın. Bu ekmeğinizi daha yumuşak yapacaktır.
- Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.Şimdiden afiyet olsun, hepinizi öpüyorum 🌼❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder