15 Haziran 2020 Pazartesi

Tam Kıvamlı Ev Ekmeği Tarifi

Tam Kıvamlı Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı şeker

Tam Kıvamlı Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kâse içerisinde 1 yemek kaşığı kuru mayamızı ılık su ve 1. 5 çay kaşığı şeker ile mayalandırıyoruz. (mayalandırırken demir kaşık yerine serçe parmağınızı kullanın. ) ve kabarmasını bekliyoruz.
  2. Daha sonra bir kabın içerisine 5. 5 su bardağı unumuzu koyup ortasını elimizle açıyoruz.
  3. Oluşturduğumuz havuzun içerisine mayalandırdığımız kâseyi döküyoruz.
  4. Sonrasında sırasıyla 1 bardak ılık suyumuzu, 1 bardak ılık sütümüzü ve 3 çay kaşığı (tam dolu olmasın) tuzumuzu da ilave ettikten sonra elimizle iyice yoğuruyoruz.
  5. Eğer cıvık gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hafif ele yapışan bir kıvam elde edilmiş olacak.
  6. Sonrasında 30 dakika boyunca kabın üzerini örterek gelmesini bekliyoruz.
  7. Pişirme.
  8. Hamurumuz geldikten sonra pişireceğimiz kabın altını yağlıyoruz iyice.
  9. Sonrasında hamurumuzu tekrar güzelce yoğurduktan sonra kabın içerisine yerleştirip güzelce yayıyoruz.
  10. Üstüne biraz zeytinyağı sürüyoruz güzel kızarması için.
  11. Üstüne bıçak ile kesik atıyoruz.
  12. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Pişirirken fırının altına tas yada borcam içerisinde su bırakın. Bu ekmeğinizi daha yumuşak yapacaktır.
  13. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.Şimdiden afiyet olsun, hepinizi öpüyorum 🌼❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder