Yeşil Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yeşil Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı
İlimizde (Adıyaman) mercimek çokça yetiştiği için sarı, kahverengi, kırmızı, yeşil, kırık mercimek gibi her çeşit mercimek ile bulgurlu veya pirinçli pilavı yapılmaktadır. Bol vitaminli deposu olan mercimek sadece pilavlarda değil çorba, salata, köfte, pilav, börek, sulu ve etli bir çok yemekte kullanılmaktadır.
- Yeşil mercimekleri yıkayıp süzün ve üzerini geçecek kadar su ile haşlayın yaklaşık 15 dakika.
- Yeşil biberi ve soğanı küp şeklinde küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp karıştırın içine ince doğranmış soğanı eklenip biraz pembeleşinceye kadar karıştırın sonra doğradığınız yeşil biberleri ekleyin. Biberler kendini bırakıp yumuşayınca içine bulguru, haşlayıp süzdüğünüz mercimeği, tuzu, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Bulgurumuz yağda biraz kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar (bir parmak) sıcak suyu üzerine ekleyelim ve kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz içerisine et suyu veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz.
- Pilavımız suyunu çektikten sonra üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakalım. Dinlendirdikten sonra yanında ayran, cacık veya sulu bir yemek ile servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder