14 Haziran 2020 Pazar

Zeytinyağlı Türlü Tarifi

Zeytinyağlı Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet havuç
  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber, zerdeçal, pulbiber, isot
Not: çay bardağı ajda olan büyük çay bardaklarından

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak piyazlık doğradığımız soğan ile halka halka doğradığımız havuçları kavuruyoruz.
  2. Kabakları ortadan bölüp ay biçiminde doğrayıp ekliyoruz.
  3. Yeşil biberi ince doğrayıp ekliyoruz.
  4. Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp ekliyoruz.
  5. Domatesleri bir kaseye rendeleyip içine salça, baharatlar ve su ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğin üzerine gezdirip karıştırıyoruz.
  6. Sebzeler pişince altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder