30 Temmuz 2020 Perşembe

Çikolatalı Pasta Kreması (Çok Hafif Bir Lezzet) Tarifi

Çikolatalı Pasta Kreması (Çok Hafif Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt  süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kare çikolata ( ya da evde bulunan herhangi bir sürülebilir çikolata dan 2-3 kaşık da olur )

Çikolatalı Pasta Kreması (Çok Hafif Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Süt, şeker, un, kakao ve nişasta uygun bir tencerede topak kalmayacak şekilde karıştırılır sonra ocağa alınır.
  2. Puding kıvamı alana kadar karıştırarak pişirilir.
  3. Koyulaşmaya başladığında dikkatli olmak lazım dibini tutmasın.
  4. Fokurdamaya başladıktan sonra kalan malzemeler de eklenir 1-2 dakika daha karıştırılıp ocaktan alınır.
  5. İyice karıştırılıp pürüzsüz bir hale gelmesi saglanir.
  6. İster pandispanya ister bisküvi ile istediğiniz şekilde pasta hazırlarken kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder