Çikolatalı Pasta Kreması (Çok Hafif Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kare çikolata ( ya da evde bulunan herhangi bir sürülebilir çikolata dan 2-3 kaşık da olur )
Çikolatalı Pasta Kreması (Çok Hafif Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Süt, şeker, un, kakao ve nişasta uygun bir tencerede topak kalmayacak şekilde karıştırılır sonra ocağa alınır.
- Puding kıvamı alana kadar karıştırarak pişirilir.
- Koyulaşmaya başladığında dikkatli olmak lazım dibini tutmasın.
- Fokurdamaya başladıktan sonra kalan malzemeler de eklenir 1-2 dakika daha karıştırılıp ocaktan alınır.
- İyice karıştırılıp pürüzsüz bir hale gelmesi saglanir.
- İster pandispanya ister bisküvi ile istediğiniz şekilde pasta hazırlarken kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder