4 Temmuz 2020 Cumartesi

Çok Kolay Çarşaf Böreği Tarifi

Çok Kolay Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Su
  • Tuz
İçi için;
  • 5 adet kaynamış patates
  • Baharat

Çok Kolay Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Un derin bir kaba konur, su ilave edilir. Tuz da eklenip yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Ben beş dakika bekletip 5 bezeye ayrılır.
  3. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır.
  4. Açtığımız hamurlar bolca yağlanır.
  5. Örtünün üstünde çeke çeke büyütülür.
  6. Haşlanmış patatesleri ezip baharatlandırıp açtığımız hamurun kenarlarına koyup örtüyü hafif kaldırıp yuvarlanır.
  7. Şekillendirip tepsiye dizilir.
  8. Üstüne çiçek yağ sürülüp fırına verilir.
  9. 180 derece 45 dakika  pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder