Çok Kolay Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- Su
- Tuz
İçi için;
- 5 adet kaynamış patates
- Baharat
Çok Kolay Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
- Un derin bir kaba konur, su ilave edilir. Tuz da eklenip yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ben beş dakika bekletip 5 bezeye ayrılır.
- Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır.
- Açtığımız hamurlar bolca yağlanır.
- Örtünün üstünde çeke çeke büyütülür.
- Haşlanmış patatesleri ezip baharatlandırıp açtığımız hamurun kenarlarına koyup örtüyü hafif kaldırıp yuvarlanır.
- Şekillendirip tepsiye dizilir.
- Üstüne çiçek yağ sürülüp fırına verilir.
- 180 derece 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder