Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk veya parça tavuk
- 1 adet orta boy soğan
- ½ limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına sıvı yağ, limon suyu ve baharatları koyup karıştırın.
- Daha sonra bütün tavuk kullanacaksanız onu parçalarına ayırın.
- Parça tavuk kullanacaksanız güzelce yıkayıp kurulayın.
- Hazırlanan tavukları sos ile iyice ovun.
- Daha sonra en az 1 saat buzdolabında üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
- Soğanı soyup bütün olarak düdüklü tencerenin ortasına yerleştirin.
- Dinlenen tavukları soğanın etrafına dizin.
- Tencerenin kapağını kapatıp basınca alın.
- Ocağın altını kısıp yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Ekstra su eklemenize gerek yok, tavuk kendi suyu ile pişiyor.
- Ben yanına elma dilim patates kızarttım. Siz yanına pirinç veya bulgur pilavı ile de servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder