20 Temmuz 2020 Pazartesi

Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi

Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk veya parça tavuk
  • 1 adet orta boy soğan
  • ½ limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı


    1. Karıştırma kabına sıvı yağ, limon suyu ve baharatları koyup karıştırın.
    2. Daha sonra bütün tavuk kullanacaksanız onu parçalarına ayırın.
    3. Parça tavuk kullanacaksanız güzelce yıkayıp kurulayın.
    4. Hazırlanan tavukları sos ile iyice ovun.
    5. Daha sonra en az 1 saat buzdolabında üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
    6. Soğanı soyup bütün olarak düdüklü tencerenin ortasına yerleştirin.
    7. Dinlenen tavukları soğanın etrafına dizin.
    8. Tencerenin kapağını kapatıp basınca alın.
    9. Ocağın altını kısıp yaklaşık 40 dakika pişirin.
    10. Ekstra su eklemenize gerek yok, tavuk kendi suyu ile pişiyor.
    11. Ben yanına elma dilim patates kızarttım. Siz yanına pirinç veya bulgur pilavı ile de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder