24 Temmuz 2020 Cuma

Etli Garnitürlü Pilav Tarifi

Etli Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet küçük soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Süslemek için;
  • İnce kıyılmış maydanoz

Etli Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle tavayı ısıtalım ve etleri mühürleyelim sonra iki su bardağı su ve tuz ilave edelim ve çekene kadar ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  2. Bu sıra da patates, patlıcan, domatesi halka halka doğrayın ve kızartın domatesi ben tavada çevirdim sadece aşırı kızartmayın.
  3. Soğanı halka halka doğrayın ve pişen etlere biraz yağ ilave edin soğanları da ekleyip biraz kavurun .
  4. Ocaktan alın ve kızartmış olduğunuz sebzeleri sırayla üzerine dizin .
  5. 2 su bardağı pirinçi iki kere yıkayın ve sebzelerin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
  6. Pirinçlere üzerine çıkana denk sıcak su ilave edelim ve ocağa alalım kısık ateşte suyunu çekene denk pişirelim.
  7. Piştikten sonra ocaktan alalım ve bir iki saat ılıyana kadar dinlendirelim .
  8. Dinlenen pilavı uygun bir sunum tabağına ters çevirerek alalım ve kenarlarına ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder