Etli Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet küçük soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
Süslemek için;
- İnce kıyılmış maydanoz
Etli Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavayı ısıtalım ve etleri mühürleyelim sonra iki su bardağı su ve tuz ilave edelim ve çekene kadar ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Bu sıra da patates, patlıcan, domatesi halka halka doğrayın ve kızartın domatesi ben tavada çevirdim sadece aşırı kızartmayın.
- Soğanı halka halka doğrayın ve pişen etlere biraz yağ ilave edin soğanları da ekleyip biraz kavurun .
- Ocaktan alın ve kızartmış olduğunuz sebzeleri sırayla üzerine dizin .
- 2 su bardağı pirinçi iki kere yıkayın ve sebzelerin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
- Pirinçlere üzerine çıkana denk sıcak su ilave edelim ve ocağa alalım kısık ateşte suyunu çekene denk pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alalım ve bir iki saat ılıyana kadar dinlendirelim .
- Dinlenen pilavı uygun bir sunum tabağına ters çevirerek alalım ve kenarlarına ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder