Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2.5 su bardağı ılık su
- 7 7.5 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme;
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 2 domates doğranmış olacak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ,mayası gelmesi için köşeye alalım.
- Etimizi kuşbaşı doğrayalım, hatta minik olması için satırla doğrayalım.
- Kasaptan alırsanız pidelik için derseniz onlar size hazır vermiş olurlar hiç uğraşmazsınız.
- Biberleri, domatesleri ,baharatları ekleyip harmanlayalım.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alalım.
- Oval veya yuvarlak nasıl isterseniz açalım çok kalın olmasın çokta kağıt gibi ince olmasın.
- İç malzememizden bi miktar koyalım.
- Kenarları çok kapatmadan kıvıralım.
- Önceden ısınmış 200 derece fırına alt üst kızarana denk pişirelim.
Etlerimiz kesinlikle çiğ kalmıyor pişiyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder