3 Temmuz 2020 Cuma

Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi

Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 7 7.5 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme;
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 domates doğranmış olacak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Evde Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ,mayası gelmesi için köşeye alalım.
  2. Etimizi kuşbaşı doğrayalım, hatta minik olması için satırla doğrayalım.
  3. Kasaptan alırsanız pidelik için derseniz onlar size hazır vermiş olurlar hiç uğraşmazsınız.
  4. Biberleri, domatesleri ,baharatları ekleyip harmanlayalım.
  5. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alalım.
  6. Oval veya yuvarlak nasıl isterseniz açalım çok kalın olmasın çokta kağıt gibi ince olmasın.
  7. İç malzememizden bi miktar koyalım.
  8. Kenarları çok kapatmadan kıvıralım.
  9. Önceden ısınmış 200 derece fırına alt üst kızarana denk pişirelim.
Etlerimiz kesinlikle çiğ kalmıyor pişiyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder