18 Temmuz 2020 Cumartesi

Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dondurulmuş dilimlenmiş kalamar
  • 1 adet karbonat
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Un
  • İsteğe göre nişasta
Tarator;
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 dis dovulmus sarımsak
  • 7-8 adet dovulmus ceviz ici
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kayatuzu
  • Limon suyu

    Kalamar Tava Tarifi Yapılışı

    1. Kalamarı çözüldükten sonra karbonatla bir kap içerisinde köpürene kadar ovunuz 5-6 dk. Üzerine şekeri ekleyiniz.
    2. En son maden suyunu üzerine ekleyip sosuyla birlikte kalamarları streçleyiniz.
    3. Karbonatlı şekerli bu sosta en az 4 saat en uzun bir gün bekletiniz.
    4. Daha sonra süzgeçten geçirdiğiniz kalamarları unlayıp kızgın yağda kızartınız ( tavadaki yag seviyesi kalamarı geçecek sekilde olmalı )
    5. Tarator için; tüm malzemeleri bir kapta homojen kıvam alana kadar karıştırınız.
    6. Üzerini streçle kapatıp 1-2 saat bekletiniz. Tarator ve ketçap-mayonezle sıcak.Servis ediniz. Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder