Kalamar Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dondurulmuş dilimlenmiş kalamar
- 1 adet karbonat
- 1 şişe maden suyu
- 2 çay kaşığı toz şeker
- Un
- İsteğe göre nişasta
Tarator;
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı mayonez
- 2 dis dovulmus sarımsak
- 7-8 adet dovulmus ceviz ici
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kayatuzu
- Limon suyu
Kalamar Tava Tarifi Yapılışı
- Kalamarı çözüldükten sonra karbonatla bir kap içerisinde köpürene kadar ovunuz 5-6 dk. Üzerine şekeri ekleyiniz.
- En son maden suyunu üzerine ekleyip sosuyla birlikte kalamarları streçleyiniz.
- Karbonatlı şekerli bu sosta en az 4 saat en uzun bir gün bekletiniz.
- Daha sonra süzgeçten geçirdiğiniz kalamarları unlayıp kızgın yağda kızartınız ( tavadaki yag seviyesi kalamarı geçecek sekilde olmalı )
- Tarator için; tüm malzemeleri bir kapta homojen kıvam alana kadar karıştırınız.
- Üzerini streçle kapatıp 1-2 saat bekletiniz. Tarator ve ketçap-mayonezle sıcak.Servis ediniz. Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder