26 Temmuz 2020 Pazar

Kışlık Acılı Ezme Tarifi

Kışlık Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 g yeşil biber (400 g lık paketten 2 adet)
  • 1.6 kg kapya biber (400 g lık paketten 4 adet)
  • 1.5 kg domates
  • 1/4 (çeyrek) veya yarım  demet maydanoz isteğe bağlı
  • 200 g şili biber (yarım paket)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Kışlık Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri yıkıyoruz ve biberlerin çekirdeklerini temizliyoruz.
  2. Ardından hepsini mutfak robotundan geçiriyoruz ve büyük tencereye alıyor ve 1 saat kapağı açık şekilde kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra sıvı yağ ve tuz u ekleyip tadına bakıyoruz eğer acısı az geldiyse pul biber eklemesini şimdi yapın ve tekrar 1 saat kadar devam kaynatın.
  4. Tencere de seviyesi 3/4 olmuş olması gerekiyor.
  5. Şimdi kapaklarını kaynattığınız kavanozlara doldurup ters kapatın ve soğumasını bekleyin.
  6. Sirke eklemeye gerek olmuyor ama içiniz rahat edecekse ekleme yapın.
  7. Domateslerin kabuklarını soymaya da gerek kalmıyor.
Yapacak olanlara afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder