Kışlık Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 800 g yeşil biber (400 g lık paketten 2 adet)
- 1.6 kg kapya biber (400 g lık paketten 4 adet)
- 1.5 kg domates
- 1/4 (çeyrek) veya yarım demet maydanoz isteğe bağlı
- 200 g şili biber (yarım paket)
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- İsteğe bağlı pul biber
Kışlık Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemeleri yıkıyoruz ve biberlerin çekirdeklerini temizliyoruz.
- Ardından hepsini mutfak robotundan geçiriyoruz ve büyük tencereye alıyor ve 1 saat kapağı açık şekilde kaynatıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve tuz u ekleyip tadına bakıyoruz eğer acısı az geldiyse pul biber eklemesini şimdi yapın ve tekrar 1 saat kadar devam kaynatın.
- Tencere de seviyesi 3/4 olmuş olması gerekiyor.
- Şimdi kapaklarını kaynattığınız kavanozlara doldurup ters kapatın ve soğumasını bekleyin.
- Sirke eklemeye gerek olmuyor ama içiniz rahat edecekse ekleme yapın.
- Domateslerin kabuklarını soymaya da gerek kalmıyor.
Yapacak olanlara afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder