Lor Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (veya margarin / eritilmiş soğutulmuş)
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta + 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (4 – 4, 5 su bardağı kadar)
- 2 su bardağı lor peyniri + ½ demet dereotu (veya maydanoz)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu, susam, mavi haşhaş
Lor Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamur için; un hariç tüm malzemeler derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
- Azar azar elenmiş un eklenerek kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda hamur elde edilir.
- İçi için; lor peyniri ile küçük kıyılmış dereotu (veya maydanoz) karıştırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır.
- Ortasına lor peyniri konulur ve yarım ay şeklinde kapatılır.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder