24 Temmuz 2020 Cuma

Lor Peynirli Poğaça Tarifi

Lor Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (veya margarin / eritilmiş soğutulmuş)
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta + 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (4 – 4, 5 su bardağı kadar)
  • 2 su bardağı lor peyniri + ½ demet dereotu (veya maydanoz)
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu, susam, mavi haşhaş

Lor Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Hamur için; un hariç tüm malzemeler derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
  2. Azar azar elenmiş un eklenerek kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda hamur elde edilir.
  3. İçi için; lor peyniri ile küçük kıyılmış dereotu (veya maydanoz) karıştırılır.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır.
  5. Ortasına lor peyniri konulur ve yarım ay şeklinde kapatılır.
  6. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder