Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıf için;
- 200 gramlık hazır kadayıf
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ezilmiş ceviz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolu su pirinç unu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Vanilya
- 1 poşet kremşanti
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kadayıfı yapalım tüm malzemeleri teflon tavada biraz kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebi yaparken ben ocağı açmadan tencerede şeker, pirinç unu, nişastayı karıştırdım sonra sütü ekledim karıştırdım en son ocağın altını açtım (böyle yapınca topaklanma olmuyor).
- Orta ateşte muhallebi göz göz olunca kapatıp teremyağ ve vanilyayı ekledim karıştırdım soğuyunca kremşanti ekleyip mikserle 1 dk kadar karıştırdım.
- Şekil vermek size kalmış ben kupta yaptım önce ıslattım sonra kadayıf muhallebi kadayıf ve üstüne biraz kadayıf döktüm istediğiniz süsleme ile süslenir.
- Buzdolabında 1- 2 saat dinlenir afiyet olsun herkese.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder