22 Temmuz 2020 Çarşamba

Kaşarlı Poğaça Tarifi

Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 100 gram kaşar peyniri

Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın beyazı yoğurt ve yağ çırpılır.
  2. Un ,tuz, kabarma tozu eklenerek iyice yoğrulur.
  3. Kulak memesi kıvamında n biraz yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınarak yuvarlanıp içine kaşar eklenir.
  5. Yumurta sarısı üstüne sürülür.
  6. İsteğe göre üstüne çörekotu eklenir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kontrollü bir şekilde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder