Kaşarlı Poğaça Tarifi
Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabarma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 100 gram kaşar peyniri
Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın beyazı yoğurt ve yağ çırpılır.
- Un ,tuz, kabarma tozu eklenerek iyice yoğrulur.
- Kulak memesi kıvamında n biraz yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınarak yuvarlanıp içine kaşar eklenir.
- Yumurta sarısı üstüne sürülür.
- İsteğe göre üstüne çörekotu eklenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kontrollü bir şekilde pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder