30 Temmuz 2020 Perşembe

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber ,kekik
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 domates
  • 1 biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanın en güzel yemek hali bence musakka çok lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz.
  2. Öncelikle patlıcanlar alaca soyulup halka halka doğranıp tuzlu suda bekletilir.
  3. Diğer tarafta soğan doğranıp sıvı yağda salça ile beraber kavrulur.
  4. Kıymada ilave edilir. Arada karıştırılır içerisine domates ve baharatlar ilave edilip pişirilir.
  5. Suyu süzülen patlıcanlar yağda yarı kızartılır.
  6. Havlu peçete üzerine alınır. Daha sonra uygun bir borcam yada tepsiye sırasıyla önce patlıcanlar dizilir.
  7. Üzerine kıyma yayılır. Üzerine domates ve biber dilimleri kesilir. Kekik serpilir.
  8. Sosu için salça ve su bir miktar tuz ile kaynatılıp üzerine dökülüp 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
  9. Pişen yemek fırından çıkarılıp servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder