Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 4,5 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 domates
- Tuz
- Karabiber, pul biber ,kekik
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 domates
- 1 biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanın en güzel yemek hali bence musakka çok lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz.
- Öncelikle patlıcanlar alaca soyulup halka halka doğranıp tuzlu suda bekletilir.
- Diğer tarafta soğan doğranıp sıvı yağda salça ile beraber kavrulur.
- Kıymada ilave edilir. Arada karıştırılır içerisine domates ve baharatlar ilave edilip pişirilir.
- Suyu süzülen patlıcanlar yağda yarı kızartılır.
- Havlu peçete üzerine alınır. Daha sonra uygun bir borcam yada tepsiye sırasıyla önce patlıcanlar dizilir.
- Üzerine kıyma yayılır. Üzerine domates ve biber dilimleri kesilir. Kekik serpilir.
- Sosu için salça ve su bir miktar tuz ile kaynatılıp üzerine dökülüp 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
- Pişen yemek fırından çıkarılıp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder