Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam portakal kabuğu
Sosu;
- 1,5 su bardağı portakal suyu
Üzeri jeli için;
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı portakal suyu
- Çok az su
Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekerleri çırpalım.
- Yoğurt, yağ ,portakal kabuğunu ekleyip biraz daha çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu ,unu ekleyip son kez karıştıralım.
- Önceden ısıttığımız fırına atalım.
- Kekimiz pişerken ıslatmak için bir su bardağı portakal suyuna bir yemek kaşığı şekerle karıştıralım.
- Jel için; portakal suyu, mısır nişastası ,şekeri kaynatalım koyu kıvam alınca vanilyayı ekleyip altını kapatalım.
- Kekimiz soğuyunca portakal suyu ile ıslatıp jeli üzerine ekleyelim.
- Hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 🎉💫.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder