24 Temmuz 2020 Cuma

Portakal Soslu Kek Tarifi

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam portakal kabuğu
Sosu;
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
Üzeri jeli için;
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Çok az su

Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerleri çırpalım.
  2. Yoğurt, yağ ,portakal kabuğunu ekleyip biraz daha çırpalım.
  3. Vanilya, kabartma tozu ,unu ekleyip son kez karıştıralım.
  4. Önceden ısıttığımız fırına atalım.
  5. Kekimiz pişerken ıslatmak için bir su bardağı portakal suyuna bir yemek kaşığı şekerle karıştıralım.
  6. Jel için; portakal suyu, mısır nişastası ,şekeri kaynatalım koyu kıvam alınca vanilyayı ekleyip altını kapatalım.
  7. Kekimiz soğuyunca portakal suyu ile ıslatıp jeli üzerine ekleyelim.
  8. Hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 🎉💫.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder