Probis Bisküvili Çikolatalı Pasta Tarifi
Probis Bisküvili Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 olgun muz
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1, 5 yemek kaşığı kakao
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram çikolata arzuya göre sütlü, bitter
- 6-7 adet probis bisküvi
Probis Bisküvili Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Sütü, mısır nişastasını, kakaoyu ve şekeri bir tencereye alıp güzelce karıştırıp ocağın altını açıyoruz ve akışkan bir muhallebi kıvamına gelene kadar güzelce karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tereyağı ve çikolataları ekleyip ocağı en düşük ayara getirip güzelce homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- Bu arada muzlarımızı 2 parmak kalınlığında doğrayıp, streç film serdiğimiz tavamıza alıyoruz.
- Çikolatamızı muzların üzerine döküyoruz, probislerimizi çikolataya gömülecek şekilde bastırarak en üste diziyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra probislerin üzerini streç filmle kapatarak dolaba alıp 2 saat soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra videodaki gibi bir servis kabına ters çevirip kenarlarlarını dövülmüş fındık, fıstık vs ile süsleyip servis ediyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder