20 Temmuz 2020 Pazartesi

Probis Bisküvili Çikolatalı Pasta Tarifi

Probis Bisküvili Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 olgun muz
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram çikolata arzuya göre sütlü, bitter
  • 6-7 adet probis bisküvi

Probis Bisküvili Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Sütü, mısır nişastasını, kakaoyu ve şekeri bir tencereye alıp güzelce karıştırıp ocağın altını açıyoruz ve akışkan bir muhallebi kıvamına gelene kadar güzelce karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra tereyağı ve çikolataları ekleyip ocağı en düşük ayara getirip güzelce homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  3. Bu arada muzlarımızı 2 parmak kalınlığında doğrayıp, streç film serdiğimiz tavamıza alıyoruz.
  4. Çikolatamızı muzların üzerine döküyoruz, probislerimizi çikolataya gömülecek şekilde bastırarak en üste diziyoruz.
  5. Biraz soğuduktan sonra probislerin üzerini streç filmle kapatarak dolaba alıp 2 saat soğutuyoruz.
  6. Soğuduktan sonra videodaki gibi bir servis kabına ters çevirip kenarlarlarını dövülmüş fındık, fıstık vs ile süsleyip servis ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder