5 Temmuz 2020 Pazar

Puf Puf Poğça Tarifi

Puf Puf Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yada 8, 5 su bardağı un
Üzeri için
  • Sıvı yağ
  • Susam

Puf Puf Poğça Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamur kabında ılıktan bi tık daha sıcak süt ve suyu koyup mayayı iyice eritiyoruz.
  2. Sıvı yağ, toz şeker, tuz ekleyip iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmıycak yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirip yuvarlaklar yapıp  burgu yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 15 dk da tepside dinlendiriyoruz.
  5. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp susam serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder