Puf Puf Poğça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8 yada 8, 5 su bardağı un
Üzeri için
- Sıvı yağ
- Susam
Puf Puf Poğça Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamur kabında ılıktan bi tık daha sıcak süt ve suyu koyup mayayı iyice eritiyoruz.
- Sıvı yağ, toz şeker, tuz ekleyip iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmıycak yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirip yuvarlaklar yapıp burgu yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 15 dk da tepside dinlendiriyoruz.
- Üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder