4 Temmuz 2020 Cumartesi

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yumurta büyüklüğünde kereviz
  • İsteğe bağlı brokoli
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın.
  2. Havucu temizleyin.
  3. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Tavaya yağı alıp önce soğanı sonra diğer sebzeleri soteleyin.
  5. Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Sarımsakları soyup ezin.
  7. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  8. Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın. Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin.
  9. Bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder