Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet küçük boy kapya biber
- 1 adet orta boy soğan
- Yumurta büyüklüğünde kereviz
- İsteğe bağlı brokoli
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın.
- Havucu temizleyin.
- Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Tavaya yağı alıp önce soğanı sonra diğer sebzeleri soteleyin.
- Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Sarımsakları soyup ezin.
- Yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
- Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın. Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin.
- Bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder