7 Temmuz 2020 Salı

Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi

Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 adet yeşil sivri biber küçükse 2 adet (Küçük küp küp doğranmış)
  • 2 adet kapya biber orta boy (Küçük küp küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı köy peyniri yoksa ufalanmış beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay bardağı dolusu pul biber

Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım.
  2. Susam ve çörek otu serpelim ( orta boy borcam’da da yapabilirsiniz yağlayıp kek harcının üzerine susam ve çörek otunu serpebilirsiniz)
  3. Sıra harcı yapmakta bir kaba yumurtaları ve tuzu ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
  4. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıp un ve kabartma tozunuzda ekleyip çırpalım küp küp doğranmış malzemeleri ve baharatları da ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. Yağlanmış susam ve çörek otu serpilmiş kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim yapacak olanlara afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder