Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi
Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
- Kabartma tozu
- 1 adet yeşil sivri biber küçükse 2 adet (Küçük küp küp doğranmış)
- 2 adet kapya biber orta boy (Küçük küp küp doğranmış)
- 1 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı köy peyniri yoksa ufalanmış beyaz peynir
- 1 çay kaşığı dolusu nane
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- 1 çay bardağı dolusu pul biber
Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı
- İlk önce kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım.
- Susam ve çörek otu serpelim ( orta boy borcam’da da yapabilirsiniz yağlayıp kek harcının üzerine susam ve çörek otunu serpebilirsiniz)
- Sıra harcı yapmakta bir kaba yumurtaları ve tuzu ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıp un ve kabartma tozunuzda ekleyip çırpalım küp küp doğranmış malzemeleri ve baharatları da ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
- Yağlanmış susam ve çörek otu serpilmiş kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim yapacak olanlara afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder