2 Temmuz 2020 Perşembe

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sos malzemeleri :

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için :

  • Beyaz peynir
  •  Maydanoz karışımı

Üzeri için :

  • 1 şişe maden suyu

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar sizlere yine çok güzel bir börek tarifim var sık sık yaparım ve yiyenler su böreği gibi olmuş derler mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeniceksiniz.
👇👇👇👇

  1. Bir kabın içine bütün sos malzemelerini alın. Güzelce çırpıp karıştırın.
  2. Üzerine sürmek için 4-5 kaşık ayrı bir kaseye ayırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine 1 adet yufkayı bütün haliyle kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
  4. Diğer yufkaların her birini 4 parça olacak şekilde bölün. Toplamda 16 yufka parçası olacak.
  5. 8’li grup olacak şekilde ikiye ayırın. ( Yani 8 parçasını alta diğer 8 parçasını da üstte olacak şekilde döşeyeceğiz. )
  6. Yufkaların 8 parçasını tek tek her yerini sosa batırıp çıkarın, tepsideki yufkanın üzerine gelişi güzel döşeyin.
  7. Üzerine önceden hazırladığınız  peynir maydanoz karışımını serpiştirin.
  8. Onun üzerine tekrar geriye kalan 8 parça yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp üst kısmını döşeyin.
  9. En alttaki yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapatıp üzerine ayrılan sostan sürün.
  10. Bıçakla dilimleyip 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün, 5 dakika bekletin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  12. İlk sıcağı giden böreği dilimlediğiniz yerlerden tekrar keserek servis edebilirsiniz.
    Harika bir börek pişerken kabarıp kocaman oluyor ve yemelere doyulmuyor.

AFİYET OLSUN ☺


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder