Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk butu
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Terbiyesi için ;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş un
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
- Haşlanan tavukları küçük parçalara ayırıyoruz ( ben çok küçük parça yaptım çünkü oğlum bu şekilde seviyor) suyunu da ayırıp çorbayı yapmaya başlıyoruz.
- Şehriyeleri çok kızarmayacak şekilde hafif pişiriyoruz hafif kızaran şehriyeleri ocaktan alıp 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişmesine yakın küçük parçalara ayırdığımız tavukları ve ayırdığımız tavuk suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz ara ara karıştırıyoruz.
- Bir kapta terbiyesini hazırlıyoruz.
- Yoğurt, un ve suyu iyice çırpıyoruz kaynayan sudan terbiyesinin içine az az koyup hızlıca karıştırıyoruz çorbaya yavaş yavaş ilave edip beş dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
- Üzerine zeytinyağ pul biber ve tatlı toz kırmızı biberi kızdırıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🤤.2 yaşındaki oğlumun bayılarak yediği bir çorba göğüs eti sert olduğu için ben butlardan yapmayı tercih ediyorum hem küçük çocukların kolaylıkla yemesini sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder