Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi

Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk butu
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Terbiyesi için ;
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tavuklu Paşa Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
  2. Haşlanan tavukları küçük parçalara ayırıyoruz ( ben çok küçük parça yaptım çünkü oğlum bu şekilde seviyor) suyunu da ayırıp çorbayı yapmaya başlıyoruz.
  3. Şehriyeleri çok kızarmayacak şekilde hafif pişiriyoruz hafif kızaran şehriyeleri ocaktan alıp 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişmesine yakın küçük parçalara ayırdığımız tavukları ve ayırdığımız tavuk suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz ara ara karıştırıyoruz.
  4. Bir kapta terbiyesini hazırlıyoruz.
  5. Yoğurt, un ve suyu iyice çırpıyoruz kaynayan sudan terbiyesinin içine az az koyup hızlıca karıştırıyoruz çorbaya yavaş yavaş ilave edip beş dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Üzerine zeytinyağ pul biber ve tatlı toz kırmızı biberi kızdırıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🤤.2 yaşındaki oğlumun bayılarak yediği bir çorba göğüs eti sert olduğu için ben butlardan yapmayı tercih ediyorum hem küçük çocukların kolaylıkla yemesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...