28 Temmuz 2020 Salı

Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı un
Şerbet için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı su

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayın.
  2. Bir kapta suda şekeri eritin, komple erimez çünkü su soğuk.
  3. Eritebildiğiniz kadar eritin kenara alın.
  4. Helva için ise tereyağını eritip sıvı yağıda ekleyin.
  5. Ununu ekleyip kavurun çok vıcık olursa 2 kaşık daha un ekleyin(unun cinsine göre değişiyor).
  6. Helva altın sarısı renk alınca kenara alın ve soğumasını bekleyin.
  7. Soğuyunca şerbetini dökün ve istediğiniz tarzda şekil verin yada komple bir tabağada koyabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder