Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı un
Şerbet için;
- 1 çay bardağı şeker
- Çeyrek çay bardağı su
Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayın.
- Bir kapta suda şekeri eritin, komple erimez çünkü su soğuk.
- Eritebildiğiniz kadar eritin kenara alın.
- Helva için ise tereyağını eritip sıvı yağıda ekleyin.
- Ununu ekleyip kavurun çok vıcık olursa 2 kaşık daha un ekleyin(unun cinsine göre değişiyor).
- Helva altın sarısı renk alınca kenara alın ve soğumasını bekleyin.
- Soğuyunca şerbetini dökün ve istediğiniz tarzda şekil verin yada komple bir tabağada koyabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder