Vişneli Cuplar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket 200 ml sıvı krema
Vişne sosu için;
- 1 kase çekirdekleri çıkartılmış tane vişne
- 1 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı vişne suyu (Nişastayı açmak için)
Vişneli Cuplar Tarifi Yapılışı
- Tenceremize kremamızı yapmak için süt, un, şekeri ve nişastayı ekleyip orta ateşte dibi tutmaması için sürekli karıştıralım krema haline gelene kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp içerisine vanilya ve kremayı koyup mikserle 3 dk çırpalım.
- Kuplarımıza önce beyaz kremayı paylaştıralım ve vişne sosumuzu yapımına geçelim tenceremize vişneleri ve şekeri alıp kaynamaya başlayınca karıştıralım ve 3 dk kadar pişirelim.
- Nişastayı yarım çay bardağı vişne suyu ile kasede açalım ve vişnelerin üzerine dökelim.
- Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alarak pişirelim kuplardaki kremanın üzerine vişne sosunu paylaştıralım.
- Buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder