20 Temmuz 2020 Pazartesi

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak 3 su bardağı soğuk suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilirki kesilmesin.
  5. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 kere karıştırılır.
  6. En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  7. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder