20 Temmuz 2020 Pazartesi

Nohutlu Firik Pilavı Tarifi

Nohutlu Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı firik (250 ml.)
  • 1 su bardağı buldur
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşı tereyağı ( et suyum yağlı olduğu için tereyağı kullanmadım)
  • Süslemek için maydanoz

Nohutlu Firik Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tavaya koyun.
  2. Doğradığımız soğanları pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  3. Sonra salça ,baharatı ekleyip biraz daha pişiriyoruz .
  4. Bulgur,firik ve nohutuda biraz çevirdikten sonra et suyunu ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. 10 dk demlendikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder