3 Temmuz 2020 Cuma

Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 bardak ılık süt
  • 1.5 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 1 çorba kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için:
  • Zeytin ezmesi
  • Veya peynir
Aralarına sürmek için ;
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı malzemeler ile maya ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Unu ve tuzu koyup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  3. En az 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru 2 ye bölüp yağlı elimizle yağlanmış tezgahta 1 parçasını açıyoruz.
  5. Yumuşamış tereyağ ile katlıyoruz.
  6. Tekrar elimizle açıp zeytin ezmesi sürüp tekrar katlayıp dikdörtgen şeklinde büyütüyoruz.
  7. Sonra 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
  8. Sonra kestiğimiz parçaları bükerek açma şeklini veriyoruz.
  9. Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde peynirli olarak hazırlayıp yumurta sarısını sürüp tepsi mayası gelince 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder