Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 bardak ılık süt
- 1.5 bardak ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı sarısı üzerine
- 1 çorba kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- Zeytin ezmesi
- Veya peynir
Aralarına sürmek için ;
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı
- Önce sıvı malzemeler ile maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- Unu ve tuzu koyup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- En az 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 2 ye bölüp yağlı elimizle yağlanmış tezgahta 1 parçasını açıyoruz.
- Yumuşamış tereyağ ile katlıyoruz.
- Tekrar elimizle açıp zeytin ezmesi sürüp tekrar katlayıp dikdörtgen şeklinde büyütüyoruz.
- Sonra 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
- Sonra kestiğimiz parçaları bükerek açma şeklini veriyoruz.
- Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde peynirli olarak hazırlayıp yumurta sarısını sürüp tepsi mayası gelince 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder