22 Temmuz 2020 Çarşamba

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg bamya
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, şeker
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 3-4 bardak su
  • Önceden haşlamak için sirke

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bamyalarımızı ayıklayıp yıkıyoruz.
  2. Bamyaların tepelerini keserken çok derine dalmamaya özen göstermelisiniz ki bamyalarımızın o sümüksü salgısı ortaya çıkmasın. Zaten sirkeli suda bunun için haşlıyoruz.
  3. Bamyalarımızı sirkeli suda 10-15 dk haşlayıp sarartıyoruz ve süzüyoruz.
  4. Tencerede (ben düdüklü tencerede yaptım) yağımızı kızdırıp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı atıp pembeleştiriyoruz.
  5. Ardından küp küp doğranmış(kabuğunu soyuyoruz) domatesleri katıyoruz ve suyunu salıp çekince 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz.
  6. Bamyalarımızı da katip bir iki karıştırıyoruz.
  7. Üzerine bamyalarımızı geçecek kadar şu ve 1/4 limon suyu ekliyoruz.
  8. Tuz ve 1 çay kaşığı kadar toz şeker katip karıştırıyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
  9. Buharı çıkan düdüklümüzü pişirme ayarına getirip ocağı kısıyoruz.
  10. 30 dk kadar düdüklüde pişen bamyalarımız servise hazır.
  11. Ilık veya soğuk servis etmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder