Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg bamya
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, şeker
- 1/4 (çeyrek) limon suyu
- 3-4 bardak su
- Önceden haşlamak için sirke
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bamyalarımızı ayıklayıp yıkıyoruz.
- Bamyaların tepelerini keserken çok derine dalmamaya özen göstermelisiniz ki bamyalarımızın o sümüksü salgısı ortaya çıkmasın. Zaten sirkeli suda bunun için haşlıyoruz.
- Bamyalarımızı sirkeli suda 10-15 dk haşlayıp sarartıyoruz ve süzüyoruz.
- Tencerede (ben düdüklü tencerede yaptım) yağımızı kızdırıp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı atıp pembeleştiriyoruz.
- Ardından küp küp doğranmış(kabuğunu soyuyoruz) domatesleri katıyoruz ve suyunu salıp çekince 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz.
- Bamyalarımızı da katip bir iki karıştırıyoruz.
- Üzerine bamyalarımızı geçecek kadar şu ve 1/4 limon suyu ekliyoruz.
- Tuz ve 1 çay kaşığı kadar toz şeker katip karıştırıyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
- Buharı çıkan düdüklümüzü pişirme ayarına getirip ocağı kısıyoruz.
- 30 dk kadar düdüklüde pişen bamyalarımız servise hazır.
- Ilık veya soğuk servis etmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder