22 Temmuz 2020 Çarşamba

Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane kapya biber
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 3 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Şakşuka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Tuzlu suda bekletiyoruz.
  3. Sonra elimizde sıkarak alıp kurutuyoruz.
  4. Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Kızarttığımız patlıcanların fazla yağını kağıt havluda çektiriyoruz.
  6. Ayrı tencerede yağ ile soğanı, biberleri soteleyip, küp doğranmış domatesler ile sarımsağı ekliyoruz.
  7. Hepsi güzel özleşince yağını aldığımız patlıcanlar ile tuzu ekleyip 5 dk pişiriyoruz.
  8. Servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder