9 Ağustos 2020 Pazar

Bartın Usulü Islama Tarifi

 

Bartın Usulü Islama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kuru yufka
  • 400 gram kıyma
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 2 küp şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • Yarım litre sıcak su

Bartın Usulü Islama Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaları uygun bir kaba dik dik olacak şekilde yerleştirin.
  2. Ayrı bir tencerede kıymayı kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Kıymaları ezerek karıştırın ki topak olmasın. Yağı ekleyip karıştıralım.
  4. Üstüne soğan ve sarımsakları da ilave edip kavuralım.
  5. Salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Domatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Tuzu ve kırmızı biberi de ekleyelim.
  8. Üzerine suyunu da ilave edip bir iki taşım kaynatalım.
  9. Hemen yufkaların üzerine kepçeyle gezdirerek dökelim.
  10. Sonrada kapağı kapatıp yarım saat dinlendirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder