Bartın Usulü Islama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kuru yufka
- 400 gram kıyma
- 100 gram tereyağı
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 2 küp şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- Yarım litre sıcak su
Bartın Usulü Islama Tarifi Yapılışı
- Yufkaları uygun bir kaba dik dik olacak şekilde yerleştirin.
- Ayrı bir tencerede kıymayı kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kıymaları ezerek karıştırın ki topak olmasın. Yağı ekleyip karıştıralım.
- Üstüne soğan ve sarımsakları da ilave edip kavuralım.
- Salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuzu ve kırmızı biberi de ekleyelim.
- Üzerine suyunu da ilave edip bir iki taşım kaynatalım.
- Hemen yufkaların üzerine kepçeyle gezdirerek dökelim.
- Sonrada kapağı kapatıp yarım saat dinlendirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder