2 Ağustos 2020 Pazar

Çikolatalı Kış Pastası Tarifi

Çikolatalı Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 11 yemek kaşığı irmik
  • 50 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (kremşanti için yarım su bardağı süt)
  • 1 paket çikolata sosu (dileyenler evde yapabilir)
  • 2.5 bardak süt(sos için )
  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi

Çikolatalı Kış Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede 1 litre sütü şekeri irmiği pişirin kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
  2. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca veya soğuğa yakin ılık olunca içine 1 paket yapılmış kremşanti ekleyip iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Borcama bisküvileri ıslatmadan direk dizin.
  4. Üzerine irmikli muhallebinizi dökün düzleştirin.
  5. Üzerine tekrar bisküvi dizin ve son olarak çikolata sosunu dökün.
  6. Streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.
  7. Diğer gün dilimleyip yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder