Çikolatalı Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 11 yemek kaşığı irmik
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti (kremşanti için yarım su bardağı süt)
- 1 paket çikolata sosu (dileyenler evde yapabilir)
- 2.5 bardak süt(sos için )
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi
Çikolatalı Kış Pastası Tarifi Yapılışı
- Tencerede 1 litre sütü şekeri irmiği pişirin kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
- 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca veya soğuğa yakin ılık olunca içine 1 paket yapılmış kremşanti ekleyip iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Borcama bisküvileri ıslatmadan direk dizin.
- Üzerine irmikli muhallebinizi dökün düzleştirin.
- Üzerine tekrar bisküvi dizin ve son olarak çikolata sosunu dökün.
- Streçleyip bir gece buzdolabında bekletin.
- Diğer gün dilimleyip yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder